Спецпрокуратурата разследва кметицата на "Младост"

Спецпрокуратурата разследва кметицата на "Младост" | StandartNews.com

Кметицата на столичния район "Младост" Десислава Иванчева е задържана за получаване на подкуп, предаде Нова телевизия. По непотвърдени данни, става дума за 70 000 евро.

Арестът е извършен на бул. "Васил Левски" в центъра на София.

Бившият депутат на ГЕРБ Антон Тодоров потвърди новината с пост и снимка от мястото на събитието в своята страница във Фейсбук.

Специализираната прокуратура вече провежда разследване за корупционни престъпления в "Младост", потвърди прокурор Румяна Арнаудова – говорител на главния прокурор. „Разследването се извършва съвместно с Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобито имущество (КПКОНПИ). В момента се извършват претърсвания и разпити на свидетели. Повече информация ще бъде представена утре, в 11.00 часа, в Съдебната палата", коментира прокурор Арнаудова.

В сградата на община "Младост" вече има служители на КПКОНПИ, които проверяват документи, съобщи служител на отдел "Връзки с обществеността" в общината. Сградата е блокирана от полицията.

Иван Гешев от Спецпроткуратурата обеща утре повече подробности.

Десислава Иванчева стана популярна през 2016 г., с протестите против презастрояването в столицата на нейната организация „За Зелен Младост". Тя се яви на избори като независим кандидат, след като предшественичката ѝ подаде оставка по нареждане на премиера Борисов – след скандал за строеж. Преди да стане кмет, тя се е занимавала с международен автобусен транспорт и е била дистрибутор на козметика за коса. Основната ѝ дейност като кмет е да ограничава издаването на разрешителни за строеж. На балотажа тя беше подкрепена от Зелените.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай