С 400 гр. кокаин и 5 кг марихуана изгърмяха двама с криминални регистрации

С 400 гр. кокаин и 5 кг марихуана изгърмяха двама с криминални регистрации | StandartNews.com

Пет килограма марихуана и 402 грама кокаин са иззети при операция на територията на София, завършила със задържането на двама мъже с криминални регистрации, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Полицейската операция по противодействие на престъпления, свързани с притежаване и разпространение на наркотични вещества, е проведена на 13 април т.г. В акцията, реализирана в столичния ж.к. "Манастирски ливади", служители на сектор "Наркотици" при СДВР спрели за проверка лек автомобил "Ауди". В колата пътували лица с инициали Г. С. (на 31 г.) и П. Г. (на 23 г.), с криминални регистрации в полицията.

При личен обиск от двамата били иззети две полиетиленови топчета с вещество на буци и прах, пари и мобилни телефони. Последвало претърсване на автомобила и жилище, обитавано от Г.С. Там полицаите намерили множество пликове, съдържащи тревиста маса, множество полиетиленови пликчета с различна големина, в които имало вещество на буци и прах, две електронни везни и други вещи, съотносими към престъпната им дейност.

Резултатът от назначената експертна справка показал, че иззетите вещества са 5 кг марихуана и 402 гр. кокаин.
По случая било образувано досъдебно производство.

След задържането на двамата мъже в рамките на 24 часа и доклад на събраните материали в Софийската градска прокуратура, Г.С. и П. Г. са привлечени като обвиняеми за престъпление по чл.354 а от НК и са им наложени мерки за неотклонение "задържане под стража" за срок до 72 часа. Впоследствие, с определение на съда, мярката на Г. С. е изменена в постоянна.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай