Проверка в "Гранична полиция" заради непроверени пасажери

Проверка в "Гранична полиция" заради непроверени пасажери | StandartNews.com

Във връзка със самолета на българска авиокомпания, който се е приземил в следобедните часове на 20 март на летище София и пътниците не са били проверени от служители на "Гранична полиция", министърът на вътрешните работи Валентин Радев е издал заповед за извършване на вътрешна проверка по случая.

Това стана ясно по време на брифинг в Благоевград, където министър Радев участва в среща с представители на местната власт от областта.

"Този случай ме притеснява. И в "Гранична полиция" на летището имаше и друг случай. Назначена беше проверка. Лично ще проверя за резултатите и дали има наказани по веригата. Тогава не ставаше дума за самолет, а за пропускане само на един граждани. Сега разбирам, че целият самолет не е бил проверен. Разпоредил съм веднага проверка, чакам резултатите. Ще видим кой е виновен, защото това е притеснително. Обяснявам си го с пропуски в работата на тези хора, които са там. Всичко ще се проследи. Камери, свидетели", каза министър Валентин Радев.

На въпрос, ако директорът на "Гранична полиция" си подаде оставка, министър Радев бе лаконичен: "Ще си помисля!" и допълни: "Аз много внимавам за кадрите в МВР. Трудно набираме качествени хора, трудно се освобождавам аз като министър от хора, които са работили в системата. Дори да ми предложат някой за уволнение, проверявам дали трябва да го уволня или не". "Трябва да бъдем много внимателни. Всички ни хвалят отвън, че пазим много добре границата. Това е най-добре пазената сухопътна граница на Европейския съюз. И всички го казват това. Казват го и представителите на ФРОНТЕКС, агенцията която заедно с нашите хора е по границите. И на този фон се случва нещо подобно. Ние сме под лупа.", добави министърът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай