Пострадалата полицайка от ЦСКА-Левски запазва зрението си

Пострадалата полицайка от ЦСКА-Левски запазва зрението си | StandartNews.com

Лекарят, оперирал 24-годишната полицайка, която пострада при дербито между ЦСКА и Левски, е оптимист за нейното зрение и смята, че окото й ще бъде запазено.

"Окото няма да бъде загубено, а точна оценка на зрението можем да дадем след 3 до 6 месеца. Предстоят допълнителни операции", обясни по Нова тв доц. Борислав Кючуков, началник на Клиниката по очни болести в ИСУЛ.

"Операцията протече много гладко за този тип тежки травми. Оперирахме снощи между полунощ и 2 часа през нощта. Възстановихме целостта на окото. Зашихме роговицата. Извадихме чуждо тяло от окото - стъкло с размери 4,5мм/2,5мм/2мм".

Отстранихме и наранената леща, която беше почнала да помътнява, тоест имахме процес на травматична катаракта. Важното е, че в своята цялост задната капсула е запазена, така че на втори етап бихме могли да мислим за имплантиране на вътреочна леща.

Младата жена пострада от хвърлена бомбичка на ЦСКА - Левски (2:2). Самоделното взривно устройство е избухнало до стъклена врата, като парчета от нея са ранили сериозно служителката на реда.

"Тя е служител на Жандармерията само от 6 месеца", поясни главният секретар на МВР Младен Маринов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай