Полицаят и родителите му воювали като Гераците

Полицаят и родителите му воювали като Гераците | StandartNews.com

Полицаят ги съдел за домашно насилие, а те него - за закана за убийство

Пловдивският полицай Венцислав Караджов и убитите му родители водели семейни войни като в творбата на Елин Пелин "Гераците". 44-годишният мъж бил в изключително лоши отношения с Цветан и Божурка Караджови. Ябълката на раздора бил имот и враждата заради него карала Венцислав и родителите му да подават жалби едни срещу други в полицията.
Вчера полицаят, който бе задържан за 24 часа заради убийството на родителите му, остана в ареста заради друго разследване. Най-вероятно не са били събрани достатъчно доказателства за повдигане на обвинение за убийството, предполагат запознати. След като следобед изтече 24-часовата мярка за задържане на Венцислав Караджов, полицията реши да го задържи за още едно денонощие заради стрелба с огнестрелно оръжие край родопското село Дедево, където има вила. Адвокатът на Караджов Зоя Тошкова заяви пред "Стандарт", че той има безупречно полицейско досие и досега не е наказван на работното място. Клиентът й

категорично отрекъл да има нещо общо

с убийството на майка си и баща си, с които от години бил в лоши отношения. Сигналът за смъртта на семейството е бил подаден на 17 май и незабавно започнали следствени действия. Окървавените тела на 74-годишния Цветан Караджов и 64-годишната Божурка били открити в пристройка на къщата им в пловдивския квартал "Смирненски" от съседката Ани. Жената отишла да си купя яйца от тях и така се натъкнала на зловещата гледка. По първоначални данни семейството е застреляно в неделя. Все още обаче няма категорични данни по какъв начин и с какво оръжие е извършено убийството. Оръжието на престъплението не е намерено.

Днес бе извършен втори оглед на мястото. Според запознати полицаи са прегледали записите от 2 камери, монтирани на жилищна сграда, която се намира на по-малко от 50 метра от дома на убитото семейство.

Спор за фамилна къща с пристройка в пловдивския квартал "Смирненски" била ябълката на раздора на Венцислав и родителите му, твърдят съседи. Това обаче не е официално потвърдено от разследващите, които се позовават на следствената тайна. Според запознати през 1997-ма Караджови и синът им общо купуват имот. При сключване на сделката обаче само бащата носи лична карта и

имотът е записан на негово име

с обещание да се коригира впоследствие. Това така и не става. Синът завежда дело срещу родителите си за къщата, бащата го печели. Караджов пуснал жалба във Върховния касационен съд, но тя била отхвърлена. Решението е от 13 май тази година.

Убитите Цветан и Божурка Караджови и синът им Венцислав често търсели изход за влошените си отношения през сигнали до полицията и прокуратурата. "Имало е много преписки в прокуратурата по жалби, подадени и от двете страни. Клиентът ми преди време е подавал жалба за домашно насилие срещу родителите си и доколкото знам, има и последващи мерки след това", съобщи адвокатката на ченгето Зоя Тошкова. Бащата пък се жалвал, че синът му се е заканвал да го убие, и по случая е било образувано досъдебно производство. Според Зоя Тошкова вероятно тази жалба е причината Венцислав да

е викан да дава показания

след убийството. "Няма никакви доказателства и следи, които водят към Венцислав като извършител на убийството", категорична е адвокатката.

Полицаят е единствено дете и няма братя и сестри. Всеки ден той, съпругата му или 14-годишният му син ходели в къщата, за да хранят куче. След задържането му като заподозрян, във вторник са били разпитвани съпругата и 14-годишният му син.

Венцислав е на работа като оперативен работник в икономическа полиция от няколко години. Той се преместил в Пловдив от родния си град Кърджали. Започнал работа в системата на МВР през 2001 година. После напуснал и прекарал няколко години в Англия. Върнал се в страната, занимавал се със строителен бизнес, а после успял да започне пак работа в полицията.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай