Полицай беше прострелян в главата в столичен квартал

Снимка: Дарик

Полицай беше прострелян в главата в столичен квартал | StandartNews.com

Столичен полицай беше прострелян в главата. По непотвърдена информация униформеният служител се отзовал на сигнал, но когато пристигнал на адреса, бил прострелян. Раненият полицай е настанен в "Пирогов", контактен е, съобщава Дарик Радио.

Сигнал за агресивен психично болен човек е подаден в 11.29 ч., съобщиха от МВР. Простреляният полицай заедно със свой колега се е отзовал на сигнала, получен на тел 112. След като полицаите опитали да задържат психично болния, се стигнало до стрелбата. От СДВР заявиха, че все още не е ясно дали момчето е стреляло умишлено срещу полицейския служител или е опитало да стреля по майка си. По непотвърдена информация пистолетът, с който е стреляно, е незаконно притежаван. Инцидентът е станал в блок 78 в столичния квартал "Илинден".

Според съседите сигналът е подаден от майката, която по принцип живее във Франция заедно с бащата на момчето, който е оперен певец там. Те се връщат в България през лятото за по една-две седмици. Според съседите момчето е на 21 години и до момента не са чували да е създавало неприятности. По непотвърдена информация е употребявал наркотични вещества.

Съсед разказал, че родителите живеят в чужбина, работят там. „Момчето лично не го познавам. Знам, че имат дете, но дотук. Не съм чувал проблеми да създава. В този апартамент никой не живее. Идват лятото за по около седмица-две. Днес нищо не съм чул. Говорих с майка ми, която каза, че е чула изстрел и че са дошли полицаи, които са отвели едно момче", казал съседът.

В момента част от съседите не могат да влязат във входа си, защото все още се извършват огледи на мястото. По първоначална информация момчето не е било регистрирано до момента в полицията и като психично болен.

Простреляният полицай се казва Георги Йовчев. Извършителят на стрелбата е задържан.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай