Полицаи от два града заклещиха "Ало" измамник

Полицаи от два града заклещиха "Ало" измамник | StandartNews.com

При съвместна акция полицаи от областните дирекции на МВР в Стара Загора и Русе задържаха участник в телефонна измама броени часове след случилото се, съобщиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.

Сигналът в Областната дирекция на МВР - Стара Загора бил подаден вчера. 80-годишна жителка на областния град се оплакала, че е била заблудена от непознат, представил се за полицейски служител, който успял да я убеди, че ще помогне на органите на реда за залавяне на телефонни измамници, като влезе в ролята на жертва и им предостави пари. Така и станало – възрастната жена хвърлила през терасата на дома си 2100 евро и златни накити. Служителите на ОД на МВР веднага се заели със случая и организирали издирване.

Същия ден към 16.00 часа на територията на Област - Русe, при съвместна акция полицаи от ОД на МВР - Стара Загора и Русе спрели за проверка лек автомобил „Фиат Мареа", управляван от 48-годишния с инициали В.А. от Силистра. При последвалите процесуално-следствени действия в колата са открити и иззети отнетите с измама от възрастната жена 2 100 евро и голямо количество златни накити. На В.А. е повдигнато обвинение за извършено престъпление по чл.209, ал.1 от НК и е задържан за срок до 24 часа във Второ Районно управление „Полиция" – Стара Загора. Работата по случая продължава.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай