Откриха уникална оранжерия за канабис в Нови пазар

Откриха уникална оранжерия за канабис в Нови пазар | StandartNews.com

Криминалисти откриха модерна оранжерия за отглеждане на канабис в покрайнините на Нови пазар. При задържането собственикът оказал съпротива. 39-годишният Венцислав Чобанов-Бомбето е криминално проявен и три пъти осъждан за кражба, обяви БНТ.

В невзрачна стопанска постройка, охранявана от едно куче, криминалистите се натъкнали на модерно оборудвана наркооранжерия. Те се впечатлили от модерните технологии и прецизността на отглеждане на канабиса. Собственикът им си водил дори дневник.

Много професионално изградено, с всички екстри. Намерихме значително количество препарати, торове за третиране на растението. Имаше изградена вентилационна инсталация, отоплителна инсталация, напоителна система, заяви Ялчън Расим, директор на ОД на МВР - Шумен.

В оранжерията имало 77 саксии с канабис в различен стадий на развитие. В пликове са намерени 340 грама, изсушени растения, готови за продажба. От това количество Чобанов е щял да спечели около 5000 лева, но ако го пласира под формата на цигари - повече от 12 000 лв.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай