ОБЗОР: Убиха един от най-големите производители на халва

ОБЗОР: Убиха един от най-големите производители на халва | StandartNews.com

Един от най-големите производители на халва и локум в страната, Иван Христов, бе намерен прострелян в дома му в село Добревци, община Ябланица. За убийството е задържан синът му, твърди БНР. Сигналът за убийството на 47-годишния бизнесмен, който има цех за производство на халва и локум, е бил подаден от брат му малко преди 19.00 часа в неделя, който го е намерил в дома му с огнестрелна рана в областта на главата. Иван живеел в Добревци със съпругата и сина си.

Кметът на село Добревци Йордан Йорданов каза, че причините за убийството все още се изясняват, а простреляният не е имал конфликти. „Нищо лошо не е коментирано за него, хората са доволни от тях. Все пак малко населено място сме, безработицата е голяма", обясни Йорданов. Той не смята, че причината за убийството е конкурентен бизнес, защото „има достатъчно търсене". Според кмета на Добревци в селото няма напрежение, но хората са уплашени и учудени.

Иван и брат му са собственици на най-голямата фирма за производство на прочутата ябланска халва. Основно с дейността на компанията се занимавал убитият Иван. Изделията на фирмата достигали до цялата страна.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай