Наказания заради робската ферма - Крими - Стандарт Нюз


18:50 ч.

12.02.18

2 мин.

0

6

0

Наказания заради робската ферма

от редактор |

Наказания заради робската ферма

Започнала е процедура по отнемане на лиценза на фирмата посредник, която е изпращала работници във фермите в Корнуол. Това съобщиха от Инспекцията по труда за Нова ТВ. Проверяващи открили куп нарушения. Фирмата не е имала договор с работодател във Великобритания. Не е предоставяла трудови договори на работниците преди заминаването им за чужбина. Фермата в Корнуол, Великобритания, от която българи разказват, че едва са успели да избягат, се намира на 100 км от тази, разобличена в разследване на Би Би Си, показа проверка на Нова ТВ на място.


По-голямата част от българите, които работят в подобни ферми, не се оплакват от самата работа, но са недоволни от битовите условия. Други пък са доволни от условията на живот. Те обясниха, че някои хора там за първи път, недоволстват и говорят лъжи, но всъщност условията не са толкова лоши. Показаха и къде живеят. Коментираха, че не са тормозени и притеснявани от никого.


Недоволните пък разказаха, че спят в каравани, в които нямат душове. Трябва да си плащат транспорта до фабриката или полетата, както и токът. В бунгалата той се пуска с монети. Понякога на ден ни излиза по 10-15 паунда, разказаха работници пред Нова тв. Те твърдят, че с дни стоят на студено. Казват, че ако имат пари, биха се махнали оттам.


По данни на в. "Гардиън" в момента във Великобритания има недостиг на 4300 сезонни работници. Смята се, че заради Brexit се е създало впечатлението, че Великобритания е расистка държава и това е довело до отлива на сезонни работници.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 08:16 · 13.02.2018
Ами махайте се от там, никой не ги държи насила. Просто никога не биха се върнали в мизерията на тоалетната "България". Нормално е англетата да ги поставят в мизерни условия и да им плащат малко
Потребител · 08:31 · 13.02.2018
@Потребител тъпир.безродник.ще свършиш като юда. въжето те чака
Потребител · 08:15 · 13.02.2018
ВЕСТНИК СТАНДАРТ КРИЕ НАЙ-ВАЖНАТА НОВИНА. ЩЕ СЕ ВНАСЯТ РАБОТНИЦИ ОТ ИНДИЯ И ВИЕТНАМ. сАМО И САМО ДА НЕ СЕ ВДИГНАТ ЗАПЛАТИТЕ НА БЪЛГАРИТЕ. СРАМ ЗА ВЕСТНИК СТАНДАРТ. ДУХАЧИ НА ВЛАСТТА
РАДЕВ · 07:23 · 13.02.2018
А РОБСКАТА ФЕРМА БЪЛГАРИЯ
Потребител · 06:33 · 13.02.2018
Тези бригади са от двайсет години. Защо чак сега станаха заробващи ?
Потребител · 19:34 · 12.02.2018
Интегрирайте бай мангал в Корнуол! И без това не се къпе. Ще спести пачка.
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент