Наказаха с огън кандидат за стола на Ценко Чоков

Наказаха с огън кандидат за стола на Ценко Чоков | StandartNews.com

Напористият кандидат за кмет на село Галиче – Веселин Тушинов, отново бе ударен с огън. Джипът на Тушинов е бил опожарен към 4 ч. в сряда през нощта. Превозното средство било паркирано във фермата на баща му. Мъжът, който е и собственик на едно от заведенията в селото, коментира, че това е поредната атака, насочена към фамилията му. Според полицията не са открити данни за умишлен палеж. От прокуратурата пък бяха категорични, че досъдебното производство продължава да бъде по този текст от наказателния кодекс.

Това е третата опожарена кола, собственост на Тушинов. При последния палеж пламнаха наведнъж джип и лек автомобил. По-рано пък бяха запалени маси пред заведението му. Това било осмо поред досъдебно производство, по което той е жертва.
От години Тушинов тръби, че има конфликт с кмета на селото Ценко Чоков. Той пък от своя страна е категоричен, че не се занимава с него и амбициите му за кметския стол не го тревожат. Думите на Чоков се затвърдиха и по време на последните избори, на които Тушинов излезе срещу него. Вечният кмет, както го наричат в Галиче, получи безусловна подкрепа от местните.

От окръжната прокуратура във Враца съобщиха, че е образувано досъдебно производство във връзка с палежа. Според държавното обвинение имало е опасност пожарът да се разпространи и върху стопанската постройка. Извършени са два огледа на местопроизшествието, включително в присъствието на специалисти по пожарна безопасност. Разпитани са свидетели, назначена е пожаро-техническа експертиза. От обвинението съобщиха още, че са взети натривки от ръцете на двама заподозрени без да уточняват на кои. Издирването на извършителя на престъплението и събирането на доказателства продължава под ръководството на окръжната прокуратура във Враца.

През февруари 2014 г., когато бяха запалени двете коли на Тушинов, той посочи, че извършител на престъплението е именно кметът Чоков. Полицията го привика на разпит и му бяха взети натривки. Местният първенец се оказа чист като сълза. Кметът на Галиче имаше и алиби, потвърдено от няколко души за нощта на палежа. Пред разследващите всички казали, че Чоков е бил на друго място, но не и около дома на Тушинов. Развръзка по случая от 2014 г. няма и до днес.



Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай