МВР: Документни престъпления във фирмите на Митьо Очите

МВР: Документни престъпления във фирмите на Митьо Очите | StandartNews.com

Има документални престъпления във фирмите на Митьо Очите. Към момента са проверени над шест фирми, собственост на Димитър Желязков. Това заяви в Бургас главният секретар на МВР Георги Костов по повод на разследването, което се провежда на територията на Несебър.

Във фирмите са констатирани документни престъпления. Става въпрос за документи с невярно съдържание, което е престъпление спрямо действащото законодателство.

Костов посочи, че е възможно броят на проверените фирми да е стигнал до 10. Все още обаче няма окончателни резултати от разследванията.

„Окончателният резултат следва да бъде представен от Районната прокуратура в Несебър. Доколкото аз зная, има констатирани нарушения и констатирани престъпления, по които има образувани досъдебни производства – касае се за документни престъпления", обясни той.

В рамките на разследването, което тече в момента, са установени документи с невярно съдържание, което е престъпление спрямо действащото законодателство, каза още главният комисар, цитиран от "Фокус".

Миграционният натиск от Гърция е повече от спокоен, обяви още той пред журналисти в морския град. „Там имаме не повече от 300 пробива. Там не е проблем миграционният натиск, защото при задържане на тези незаконно проникнали в страната чужденци, има процедура, при която в рамките на 24 часа след приключване на наказателното производство срещу тях, те биват връщани в гръцките бежански центрове, където следва и да бъдат", добави Костов.

По отношение на охраната по българо-турската граница и изграждането на оградата там той заяви, че има вероятност ремонтните дейности да приключват до края на годината. „Изключително тежък е релефът. Това е един много голям труд, който фирмите извършват там - с едни подходи и една непристъпна, гориста местност. Имам уверението, че до края на годината ще се справят. Мнението и на колегите, които са на терен е, че след като възпрепятстващото съоръжение се изгражда, натискът рязко пада", допълни гл. комисар.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай