Мъж върна изчезналото дете от Търговище

Жена със съмнение, че е луда, взела момичето от улицата

Мъж върна изчезналото дете от Търговище | StandartNews.com

Мъж върна момиченцето на 5 години, което изчезна в петък в Търговище. Така бе сложена край на най-мащабната полицейска акция от години в района. Детето било в село Лозница, което се намира в съседна община. Малката А. е невредима и няма никакви проблеми. 

Въпросният мъж е закарал детето на автостоп заедно със жена. Той мислел, че момиченцето е нейно, обяви "Канал 3". По-късно разбрал, че тя го е помъкнала от улицата. Това го притеснило, взел детето и го закарал в полицията. 

Има съмнения, че жената, която е прибрала А. от улицата, е с психични проблеми, но това ще се уточнява тепърва с назначаването на експертизи. Детето било спокойно и приело разходката без тревога. Когато го върнали на майка му, също не показало на безпокойство. Въпреки това ще бъде насочено за работа с психолог.

Мъжът и жената от Лозница се разпитват. Няма информация дали ще бъдат задържани.

От Районна прокуратура съобщиха, че ще преценят дали се касае за отвличане. Ако има такива данни, ще дадат случая на Окръжна прокуратура.

А. имала по-големи брат и сестра. Майка й работела в заведение за хранене, а бащата бил зад граница. Полиция, роднини и познати продължават да благодарят на всички, които тръгнаха по улиците да търсят детето. Стряскащата вест се разпространи по улиците и социалната мрежа. Хората почнаха да си звънят и да излизат посред нощ да обхождат район по район, заедно с униформените.

Три пъти полицаи са проверявали и цялото протежение на река Врана, в ужас детето да не е паднало в бетонното корито. Такава тревожна нощ не е имало много отдавна в Търговище, както и невероятна солидарност и съпричастност между хората.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай