Маринов обясни защо Иванчева стърча 5 часа с белезници

Маринов обясни защо Иванчева стърча 5 часа с белезници | StandartNews.com

"Задържаният остава толкова, колкото е необходимо, включително и присъствие при извършване на претърсване, огледи, изземване, което цели да гарантира прозрачност и принципност при провеждане на процесуално-следствените действия". Това обяви главният секретар на МВР главен комисар Младен Маринов по повод ареста на кметицата на "Младост" Десислава Иванчева, която бе държана с белезници в продължение на почти 5 часа при задържането ѝ пред Спортната палата в София.

По този начин той също застъпи тезата, че показният арест просто е представлявал спазване на закона, който изисква при обиск, потърпевшото лице да присъства.

Той поясни, че МВР само е подпомогнало акцията по ареста.

"Нашето участие е с оглед прилагане на полицейски правомощия до определен етап. Разследването се води от Специализираната прокуратура и от Комисията за противодействие на корупцията", каза Маринов".

Той коментира и случая с избягалите двама затворници Владимир Пелов и Радослав Колев. Оказва се, че все още има много неясности за МВР. Оказа се, че още не е изяснено с каква кола са избягали двамата и дали изобщо са избягали с кола. Проверката тече, има установени автомобили, които са предмет на издирване", допълни той. Маринов беше категоричен, че със сигурност бегълците ще бъдат открити. "Продължаваме издирването със сериозни темпове", увери той.

Главният секретар на МВР даде пример с бягството от затвора на други двама престъпници през 2014-а, които сега са хванати в Португалия и Великобритания. По отношение на Владимир Пелов той предупреди, че гражданите трябва да са предпазливи, защото става въпрос за "човек, който няма да се церемони".

На въпрос дали е възможно затворниците да са напуснали пределите на България, Маринов отговори: „Всичко е възможно, затова е потърсена и международна помощ".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай