Лидерката на БСП - Врама хваната пияна зад волана

Лидерката на БСП - Врама хваната пияна зад волана | StandartNews.com

Лидерката на БСП-Враца е хваната да кара пияна тази нощ. Цветелина Дамяновска е шофирала "Шевролет", когато е била спряна за проверка от пътните полицаи в 2.20 рано сутринта, съобщи пресцентърът на МВР-Враца.

41-годишната председателка на общинската организация на БСП е отказала да даде проба за алкохол, съобщи врачанската полиция. Не се е съгласила да бъде проверена за алкохол и с дрегер. Съставен й е акт за извършено нарушение. Местната червена активистка отрича да е карала пияна.

"Ако бях пила, нямаше да си намеря място в околията. Аз по принцип не пия", коментира Дамяновска пред местния сайт BulNews.bg. "Вчера млад полицай, с назначение от няколко дни, ме спря за проверка. Нито ми взеха проба за алкохол с дрегер, нито кръвна проба. Всичко това беше заяждане заради вота на недоверие срещу управляващото мнозинство", е версията на местната активистка от БСП.

Според Закона за движение по пътищата при отказ да бъдат изпробвани за употреба на алкохол водачите се наказват с глоба в размер на 2000 лв. , а книжката им се отнема за две години. В закона се предвижда и да бъдат свалени и регистрационните номера на автомобила за срок от 6 месеца до 1 година.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай