Командос уби полицай заради кръшкаща жена

Люба въртяла любов с колегата си ченге, докато военният бил на мисии в чужбина

Командос уби полицай заради кръшкаща жена | StandartNews.com

Командос намушка фатално полицай заради скандал за жена. Кървавият инцидент се разиграл на улица „Болград" в Пловдив около 1 часа след полунощ вчера. Младши сержант Ангел Желязков от 68-а бригада "Специални сили" наръгал няколко пъти 44-годишният полицай Добромир Лазаров.

Двамата се скарали заради 32-годишната дознателка от полицията в Карлово Люба Алексова, която въртяла любов и с двамата мъже под пагон. Същата вечер дамата докарала Желязков до дома му с неговото БМВ. Там неочаквано се появил Добромир Лазаров. Съперниците се скарали и се стигнало до кървавата драма. Лазаров е бил закаран с тежки прободни рани в Шоковата зала на Спешното приемно отделение на УМБАЛ "Свети Георги. Лекарите са направили всичко възможна да го спасят. Раните му обаче са били несъвместими с живота, уточниха от здравното заведение.

Люба, заради която стана клането, преди година започнала работа в Районното полицейско управление в Карлово като всеки ден пътувала от Пловдив до там и обратно. По това време живеела с рейнджъра, който обаче често отсъствал заради мисии в чужбина. Алексова се сближила със своя колега Лазаров, който работел като полицай в Сопот. Не му казала обаче, че живее с военния.

Според запознати Люба за известно време напуснала Желязков заради новата си тръпка, но после пак се върнала при военния.

Предполага се, че при нощната схватка командосът е посегнал към ножа, защото не е успял да даде отпор на тежащия над 110 килограма Лазаров. В крайна сметка от няколкото удара с нож фатален се е оказал един от тях, който уцелил жертвата в сърцето.

Случаят е поет от Военна полиция, тъй като Желязков е военнослужещ. Той е задържан за 72 часа, след което предстои да бъде внесено искане в съда за постоянен арест.

Военно-окръжната прокуратура в Пловдив повдигна обвинение на младши сержанта за убийство, извършено по особено мъчителен начин.

Ножът, с който е било извършено убийството, е бил открит на метри от мястото на сбиването, изхвърлен в кош за отпадъци.

Починалият полицай е имал приятелка в Сопот, с която живеел на семейни начала поне от три години. Жената е детска учителка в забавачница в Карлово. "Виждахме ги непрекъснато заедно, очевидно щастливи и в разбирателство", твърдят пред "Марица" техни съседи в Сопот. Те изобщо не подозирали, че Добромир може да има връзка с друга. Преди това Лазаров е имал сключен брак с друга жена, от която има 5-6 годишно момиченце.
Според съседи и приятели Добромир не бил скандалджия и лесно се разбирал с всички.

Командосът убиец Ангел Желязков пък бил домоуправител на входа в блока на бул "Ал. Стамболийски", където живеел с Люба.

"Събира парите на точната дата, любезен е и винаги поздравява. Не можем да повярваме, че е способен на такова нещо. Не споделяше какво работи, едва днес научихме, че е военен. За приятелката му пък нищо не знаем, рядко сме я виждали", твърдят комшиите пред trafficnews.bg. "Знаем, че от четири години са тук. Ангел често отсъстваше по 5-6 дни, понякога и повече. През времето, когато е тук не сме ги чували да се карат, разправии или скандали", коментира най-близкият съсед до Желязков – Ангел. Той добави, че с комшията си не са коментирали лични теми, а единствено проблемите на входа.

Желязков е бил разследван преди 3 години за схема с наеми, твърди пък пред marica.bg дългогодишният хазяин на семейството на Люба Алексова, в чийто апартамент те са живели в продължение на няколко години. По това време Люба живеела в жилището заедно с родителите си.

„През декември 2015 година получих съобщение в пощата от Военна полиция. Викаха ме на място – за разпит. Директно звъннах да ги питам, понеже и аз съм бивш военен. Те дойдоха в дома ми и ме разпитваха дали знам в апартамента, който давам под наем, да живее нелегално военнослужещ. Служителите търсиха незаконни наематели и се интересуваха дали семейство Алексови са поемали такова лице", твърди възрастният мъж.
Схемата за източване на Министерството на отбраната беше прилагана масово от военнослужещи преди няколко години. Те представяли невярни декларации за изплащани на компенсаторни суми, които сочели, че военните живеят под наем, без това да е така. Целта е да получават обезщетения. За подобна схема е бил разследван и арестуваният Ангел Желязков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай