Измамниците викали на Павлов - "шефе"

Измамниците викали на Павлов - "шефе" | StandartNews.com

Телефонните измамници се обръщали с "шефе" към началника на сектор "Охранителна полиция" в 3 РУ на МВР-Пловдив Стоян Павлов, стана ясно от обвинението на прокуратурата.

Той е обвинен в вземане на подкуп. В момента е доказано, че е прибрал 300 лв. от измама за 1300. Единият от извършителите е добър познат на полицейския началник. "Доказателствата на прокуратурата се основават на СРС и на свидетелски показания", посочи окръжният прокурор. 

Наказанието за вземане на рушвет е от 3 до 10 години затвор. До момента е установено, че Павлов не е участвал пряко в телефонните измами и не ги е ръководел, но престъпниците са разчитали на него за закрила.

180 000 лева са придобили престъпниците при телефонни измами в Пловдив от началото на месец септември до днешна дата, съобщи на брифинг директорът на ОДВМР-Пловдив старши комисар Атанас Илков, "Наред с всички превантивни мерки на полицията, за съжаление тези хора продължават да бъдат мамени по най-бруталния начин", каза старши комисар Илков.

След концентрацията на телефонни измами в Пловдив от началото на септември полицията предприе редица издирвателни мероприятия, в резултат от които беше установена група лица, извършители на тези измами, т. н. „въртачи", посочи Илков и допълни, че са били на територията на Румъния, като трима от тях са били задържани на влизане в България.

Под тепетата са арестувани още трима души – "мулета" и шофьорът им. Двете лица са вече в ареста, с постоянни мерки за неотклонение. Шофьорът е освободен под парична гаранция.

При провеждането на тези операции полицията се натъква на данни, че техен служител е във връзка с "мулетата". "Те са провеждали срещи с него и той е получил сумата от 300 лева, като са искали, давайки тази сума, той да им бъде нещо като закрила", каза Илков.

По думи на окръжния прокурор Румен Попов заради теч на данни от служители на МВР в Пловдив към журналисти, единият от свидетелите все още се издирва.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай