Хванаха шестима каналджии при акция в Бургас

Хванаха шестима каналджии при акция в Бургас  | StandartNews.com

Шестима каналджии са арестувани по време на мащабна полицейска акция в Бургас снощи. Те са следени от месеци и са хванати докато извършвали поредния превоз на мигранти. Вече са им повдигнати обвинения. Вчера морският град беше блокиран от униформени, които извършваха масирани проверки на входовете и изходите.

Задържаните са жители на Бургас, Средец и Карнобат, и са следени през последните шест месеца. Каналджиите, сред които има и една жена, са заловени докато са превозвали десетима мигранти от смесен произход. Двама от арестуваните са направили пълни самопризнания, съобщава Канал 3.

"Изяснен беше механизмът по който въпросните лица организираха превоз на бежанци от турската граница през вътрешността до град София. Изяснено беше участието на техните помагачи - в ролята на шофьори по пътищата и на посрещачи", заяви Калоян Калоянов, началник на Областната дирекция на МВР в Бургас.

Тепърва ще се изяснява по колко пари са взимали от мигрантите, за да ги превозят. Разследва се дали има служители на гранична полиция участвали в схемата.

"Разследват се и предходни деяния на тази група, извършени през периода 2015-2017 година. Ако се установят данни за организирана престъпна група, по смисъла на член 321, ще преценим изпращането на делото към специализираната прокуратура", допълни апелативният прокурор Любомир Петров.

На задържаните лица вече са повдигнати обвинения и ако бъде доказана вината им те могат да получат наказание до 6 години затвор и глоба до 20 хиляди лева.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай