Гранични полицаи задържаха двама каналджии и 26 чужденци край Драгоман

Гранични полицаи задържаха двама каналджии и 26 чужденци край Драгоман | StandartNews.com

Гранични полицаи от Драгоман задържаха двама каналджии и 26 чужденци при акция близо до българо-сръбската граница, информира МВР. Към 8.00 часа в землището на село Мало Малово на черен път граничните полицаи предприемат действия по спиране и проверка на два високопроходими джипа.

Водачът на първия автомобил не се подчинява на разпорежданията на полицаите и се насочва към тях. Произведени са предупредителни изстрели, след които шофьорът включва на задна скорост, но се блъска във втория джип, който се е движел след него. В първия автомобил са установени 12 чужди граждани, във втория - 14.

Двамата каналджии и чужденците са задържани. Уведомена е районната прокуратура в Сливница. Работата по случая продължава.

Не се осъществява тайно транспортиране на нелегални емигранти от Европа към България", заяви министърът на отбраната Красимир Каракачанов преди днешното правителствено заседание. Той посочи, че срещу България се води кампания от фалшиви новини.

"Още преди десетина дни се появи в определени сайтове лъжливата информация, че на българските военни летища кацат самолети, които превозват нелегални емигранти от Германия и от Европа. Без мое разрешение това не може да се случи. Проверил съм случая – такова нещо няма. Извън самолетите на България и някои самолети на наши съюзници, които изпълняват участие в учения, други самолети не са кацали на нито едно българско военно летище. Направих проверка през Агенцията за бежанците – капацитетът на лагерите за емигранти е запълнен едва с 11%. Нови хора не са постъпвали, за разлика от 2016 г., когато капацитетът е бил пълен до 103%", каза още Каракачанов.

Министърът на отбраната коментира, че правителството трябва да вземе отношение и да разпореди на компетентните органи да проучат кой организира и с каква цел подобна кампания, тъй като по думите му това е наказуемо и е опит да се създава смут.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай