Четири болници отказаха на Митьо Очите

Четири болници отказаха на Митьо Очите | StandartNews.com

Цялата столична полиция бе вдигната накрак днес. Първо в малките часове на деня от Бургас в София с кортеж от мутри бе доведен раненият наркобос Митьо Очите, който в следобедните часове направи тур по болниците, докато си намери легло за лечение. По същото време пък след гонка с коли ченгета застреляха легендарния обирджия и бивш техен колега Ицо Полицая.

Четири софийски болници отказаха да приемат за лечение простреляния на 8 юни в Слънчев бряг несебърски наркобос Димитър Желязков-Митьо Очите. Около 2.30 часа днес той бе докаран от Бургас с линейка на частната болница "Дева Мария", съпътствана от кортеж от четири лимузини, пълни с охрана.

За няколко часа Очите бе настанен в Онкологията, след като от ВМА, "Пирогов" и "Александровска" отказали да го приемат. Там за него грижите са поети от екип на клиниката по урология начело с проф. Красимир Нейков. В следобедните часове обаче и от Онкологичната болница го изписаха с мотива, че няма раково заболяване, а лечебницата не разполага с необходимата апаратура, за да му окаже адекватна медицинска помощ. Решението е взето след експертен съвет вчера сутринта. "Пишете в дневника - приет в 10 ч., изписан в 10,30 ч.", се чували викове вчера в Онкологията, разказа пациент от болницата пред "Стандарт" вчера. Според него с луксозно "Ауди" пристигнал дори Златомир Иванов-Златко Баретата, но и той не успял да убеди болничните шефове да приемат Очите. "Нямаме спешно отделение, нямаме "кръвна банка", която да поеме лечението му", заявиха от Онкологичната болница пред "Стандарт".

Около 14,30 ч. във торник черният мерцедес S600 на Очите и линейка напуснаха Онкологията в посока частната "София мед". Преди това друга голяма частна болница е отказала прием на пациента, без да посочва мотиви, довериха близки до несебърлията. Ден по-рано от ВМА отказали да приемат и ранения му бодигард Никола Маринов-Кольо Магарето.

"Малко след обяд на територията на УМБАЛ "Софиямед" по собствено желание за болнично лечение бе приет Димитър Желязков, по-известен като Митьо Очите. Той постъпи в болницата от СБАЛ по онкология, София, и ще се лекува в "Софиямед" като частен пациент. Информация за здравословното му състояние няма да бъде оповестявана публично", съобщиха от частната клиника. От МВР пък отказаха информация дали са охранявали Очите по пътя от Бургас до София. Шефът на полицията главен комисар Христо Терзийски коментира единствено, че всички действия, които предприема министерството по случая с простреляния Желязков, са съгласувани със съответните наблюдаващи прокурори от съответната прокуратура. "МВР е ангажирано с провеждане на процесуално-следствени действия по образувано досъдебно производство в Окръжна прокуратура - Бургас", лаконичен бе той.

Закопчаха хората на Козела след следствен експеримент

12 часа след като Митьо Очите напусна бургаската болница, следователи направиха следствен експеримент на стрелбата в ресторант "4you" в курорта Слънчев бряг. Там като свидетели били призовани и хора от обкръжението на Божидар Кузманов-Козела. Веднага след края на експеримента обаче пристигнали полицейски бусове и 7 от хората около Козела били задържани. Срещу Кузманов и общо 11 души, 4-ма от които се издирват, са повдигнати обвинения за рекет, трафик на хора и разпространение на наркотици, съобщиха от прокуратурата. Разследването по случая в Слънчев бряг е поето от Специализираната прокуратура в София. Възстановката на екшъна е целяла да се установи точно как е стреляно по убития гард на Очите Александър Алексиев-Водолаза.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай