17:55 ч.

19.05.17

2 мин.

0

0

0

Биячът на бабата в Бургас отива на съд, Перата му се закани

от редактор |

Биячът на бабата в Бургас отива на съд, Перата му се закани

Побойникът Живко Кючуков, който нападна старица на спирка в Бургас и й счупи крака отива на съд. Според психиатрите хулиганът е бил вменяем в момента на извършване на престъплението и може да носи наказателна отговорност. Съдебно-психиатричната експертиза вече е готова и изпратена в прокуратурата, твърдят запознати.


Официално потвърждение за резултатите от изследването обаче до момента няма.


Въпреки това огласяването на експертизата категорично ще обяви, че Кючуков е осъзнавал какво прави, разбирал е свойството и значението на постъпката си, както и евентуалните последици по време на инцидента. По време на психиатричния преглед не са открити никакви симптоми за "бели петна" или белези, че по време на нападението е бил неадекватен.


Досега прогнозите бяха, че 26-годишният бургазлия ще се измъкне като невменяем, защото се е лекувал два пъти в психодиспансера след пристъпи на шизофрения.


"Теоретично, а и практически е абсолютно възможно едно лице болно от шизофрения да е вменяемо. Говоря хипотетично, без да коментирам резултатите от психиатричната експертиза на колегите. Това, че някой има психично заболяване, не го прави непременно невменяем", коментира шефката на Центъра за психично здраве в Бургас, д-р Надя Желязкова. Очаква се всеки момент от прокуратурата да обявят заключението на вещите лица, което ще има решаваща роля за това дали биячът Живко ще получи справедливо наказание. Психиатър и психолог са освидетелствали побойника и са изготвили съдебно-психиатричната експертиза. Тяхното становище е, че Кючуков е бил вменяем по време на нападението. "Изрода", както мъжът сам се е кръстил в социалните мрежи, може да отнесе от 2 до 10 години затвор за побоя над беззащитната старица. На 9-ти май той ритна пенсионираната учителка Виолета С. и й счупи тазобедрената става. В момента 72-годишната жена е в болница след тежка операция с поставени импланти в костта. Зверският побой потресе цяла България, след като в нета се завъртя запис от охранителна видеокамера, заснела бруталната агресия.


Да раздаде възмездие се закани и ловецът на бежанци Петър Низамов-Перата. В своя Фейсбук той посочи номера на блока, където в момента е отседнал в дома на майка си Живко. "Хайде всички там да го пребием!", отправи апел Перата. По-късно стана ясно, че около десетина младежи обикаля жилищния блок.


Те са заканват се, че ще дежурят, докато Живко излезе, за да отмъстят за случката от 9-ти май, написа "Флагман".


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент