Българско семейство е убито в Кейптаун /ОБНОВЕНА/

Българско семейство е убито в Кейптаун /ОБНОВЕНА/ | StandartNews.com

Българско семейство е избито в дома им в Кейптаун, Южна Африка, съобщават местните медии. Полицията открива Анжело Димов и съпругата му в двора на дома им с огнестрелни рани. Българинът е бил замесен в злоупотреби с кредитни карти и срещу него се е водило дело.

Няколко часа по-късно МВнР потвърди, че в българското посолство в Претория е постъпила информация от неофициални източници за двама български граждани, застреляни в дома си в Кейптаун. Впоследствие посолството ни е получило потвърждение от полицейски източници. Твърди се, че жертвите имат малолетна дъщеря, която не е пострадала. В момента при нея се намира нейният брат, който също живее в Кейптаун.

По случая се водят следствени действия, като все още няма официално становище на местната полиция. Аутопсиите са приключили вчера.

Утре консулът в посолството на Република България в Претория Деница Велчева заминава за Кейптаун, за да получи информация от местните власти дали е извършено престъпление спрямо български граждани, кои са те, каква е тяхната самоличност и има ли нужда да се постави под закрила малолетен български гражданин.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай