Арестуваха двама гранични полицаи за каналджийство в София /ОБНОВЕНА/

Може да има и други, обяви главен секретар Младен Маринов

Арестуваха двама гранични полицаи за каналджийство в София /ОБНОВЕНА/ | StandartNews.com

За съжаление, има задържан граничен полицай, може да има и други, обяви главният секретар на МВР Младен Маринов за операцията в столицата, при която бе задържан служител на органите на реда по време на сделка за прекарвяне на мигранти. Това стана бул. "Ал. Стамболийски" снощи. В акцията за участвали ДАНС и вътрешното звено на полицията.

Без участието на вътреши хора не може има канал на летището, а не можем да си позволим такъв, продължи главен комисар Маринов пред БНР. Начело на групата е бил чужд гражданин, който се е пазарял с двама незаконно пребиваващи без документи. Задържаните са били следени от дълго време, за да може да бъдат хванати в точен момент.

Главният секретар Младен Маринов обяви, че веригата при трафикантите трудно се възстановява, когато една част от нея бъде извадена от строя. Затова в момента цените скачат. За член на семейстно се искат между 500 и 1000 евро. 

Той заяви, че нещата ще станат още по-трудни, когато се изгради оградата.  И даде пример с хванатите практи хероин и цигари при действията между полицията и митниците. "Това е в следствие на щателните проверки", каза Маринов.

"Обхванали сме всички групи в Слънчев бряг, които се заниват с разпространение на наркотици", каза още главният секретар. 

По-късно пред журналисти в Народното събрание министърът на вътрешните работи Валентин Радев даяви, че вече има двама задържани гранични полицаи, работили на Летище "София", които са били участници.

„Двама са каналджиите и двама са тези, които е трябвало да бъдат прехвърлени", обясни той. „При обиските е намерена голяма сума пари, обиски се правят и в момента", посочи министърът и уточни, че около 11.30- 12.00 днес прокуратурата ще даде повече информация за акцията на брифинг. „Операцията се ръководи от Специализираната прокуратура, включени са и експерти от ДАНС, СДВР и вътрешния отдел на МВР", коментира Валентин Радев.

„Всички, които са замесени ще бъдат докрай намерени, ако не са тук ще бъдат издирени, и ще понесат отговорността спрямо закона", каза още той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай