Афганистанец води каналджийска банда

Афганистанец води каналджийска банда | StandartNews.com

Афганистанец, настанен в Центъра за бежанци в Елхово, се оказа предводител на банда каналджии. Чужденецът превозвал нелегално бежанци през границата и им помагал незабелязано да минат през територията ни и да напуснат страната. Районната прокуратура в Царево вчера повдигна обвинение на афганистанеца за трафик на хора.

Заедно с него под наказателна отговорност са подведени още двама афганистанци. Тримата чужденци успели да прекарат нелегално край Резово група от 20 афганистанци и пакистанци. Мигрантите били натоварени в микробус, шофиран от българин. Автомобилът обаче е бил задържан на отбивката за Китен, по главния път Бургас-Царево. В микробуса имало двама българи - Петър Цветков и Георги Каравчев от София. В столицата пък за седмица от МВР са заловили 300 чужденци без документи. Те обитавали триъгълника между Лъвов мост, Женския пазар и джамията Баня баши.

Проверките са извършени от служители на СДВР в рамките на предприетите мерки по противодействие на нелегално пребиваващите, съобщиха от пресцентъра на МВР. От там уточняват, че продължават специализираните операции за противодействие на незаконното пребиваване на чужденци на територията на София. Само през нощта срещу вторник в района на Лъвов мост столичните полицаи са засекли 25 чужденци с неустановена самоличност и произход. Те са отведени в Трето районно управление, където се работи по установяването на самоличността им.

За периода 22 - 29 август столичните полицаи са проверили приблизително 1500 чужди граждани. От тях 264 били без документи за самоличност.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай