90 дни арест за терориста от "Ислямска държава", хванат на границата /ОБНОВЕНА/

90 дни арест за терориста от "Ислямска държава", хванат на границата /ОБНОВЕНА/ | StandartNews.com

Мароканец, заподозрян, че е терорист от „Ислямска държава" (ИДИЛ), беше арестуван на границата ни с Турция. Той е опитал да мине през България с фалшива френска лична карта.

Мъжът е с инициали Н. З. и е търсен от Мароко чрез Интерпол във връзка с извършване на терористична дейност и членство в ИДИЛ. Съгласно информацията от Интерпол той е работил в принадлежащата към ИДИЛ служба „Механизация към Главна дирекция – Военни лагери" в Сирия, предаде БиТиВи. При изпълнение на тази дейност той се е придвижвал в Сирия, носейки колан с експлозиви, ръчни гранати, огнестрелно оръжие и боеприпаси.

По-късно следобяд Окръжният съд в Хасково е постановил мярка „задържане под стража" до 90 дни на мароканския гражданин, издирван за тероризъм. „В този срок следва да постъпи официалното искане от страна на мароканските власти за екстрадирането на лицето, т.е. всички документи, съпровождащи искането. Определението на съда подлежи на обжалване пред Апелативен съд – Пловдив", каза говорителят на съда Невена Владимирова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай