08:15 ч.

21.04.17

1 мин.

0

5

0

4 години мълчали за уран във водата

от редактор |

4 години мълчали за уран във водата

Затворени рудници са тровели Хасково


4 години никой не си е мръднал пръста, за да се реши проблема с урана във водата на Хасково. Това стана ясно от становище на Басейнова дирекция "Източно-Беломорски район".


Още през 2013 г. тя е направила замервания по настояване на общината. Резултатите са показали обща алфа -радиоактивност над допустимите норми.


Не е последвала обаче реакция от отговорните институции и местните власти. Данните са били публикувани и на интернет страницата на РИОСВ Хасково. От БДИБР обявиха, че тя нямат други правомощия освен да информират за проблема. Според специалистите от дирекцията отдавна затворени рудници за уран, които се намират близо до водоизточниците, са довели до завишените норми.


Върховната административна прокуратура нареди на главния държавен здравен инспектор да започне проверки на питейната вода в цялата страна.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 16:27 · 25.04.2017
Я помислете пак добре, дали от 4 години е укривано и се мълчало??! Или от 40-50 години се знае....!
Потребител · 14:57 · 22.04.2017
Да преместят урановите рудници на Позитано 20
Потребител · 10:49 · 21.04.2017
Урановите рудници са от времето на развития социализъм,но тогава нямаше вреди,както и от Чернобил,по мнението на ЦК на БКП,вреди има само по времето на ГЕРБ според другарката Йончева.
Потребител · 14:02 · 21.04.2017
@Потребител ДА ОБАЧЕ КАКТО КОМУНИСТИТЕ КРИЕХА ИСТИНАТА ТАКА И ГЪРБАВИТЕ КУРВИ ПРАВЕХА СЪЩОТО
Потребител · 10:00 · 21.04.2017
е,урана,както и чернобилската катастрофа са полезни за БГ-здравето.
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент